Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Alumner - tidigare studenter

Alla som har läst på Institutionen för geovetenskaper blir alumner hos oss. Vi vill ha ett ömsesidigt utbyte med våra tidigare studenter för att förnya och utveckla program, kurser och fortbildning samt förbättra arbetslivskontakterna. Vi hoppas kunna skapa en grogrund för samarbete och vara en del av ditt livslånga lärande.

Naturvetenskapliga fakulteten har en omfattande verksamhet för alumner. Bland annat kan du få inbjudningar till särskilda evenemang, elektroniska nyhetsbrev och fakultetens alumnmagasin Otto.

Vad gör våra tidigare studenter idag?

Andersson Magnus | Kjellgren Johan | Nilsson Magnus | Sandberg Stefan | Trodell Johanna | Linda Lindström | Maria Larsson

Magnus Nilsson startade eget företag

"Jag heter Magnus Nilsson och började läsa på Geovetarcentrum hösten 1999. Under det första året hölls det en arbetsmarknadsdag om GIS, geografiska informationssystem, och jag blev intresserad direkt. Jag valde att inrikta mig mot naturgeografi de sista åren, mycket tack vare mitt intresse för klimat, naturresurser och vattenfrågor. Efter min examen våren 2005 arbetade jag och studerade språk en tid utomlands.

Via Karriärcentrum hörde jag talas om Drivhuset, en organisation som hjälper studenter att starta upp företag, en idé som jag hade närt de senaste åren. I februari 2006 startade jag Villa Geografica, där jag med hjälp av GIS hjälper kunder med exempelvis marknadsanalyser, miljövård, turism och webkartor. Jag kan verkligen rekommendera Drivhuset till alla studenter som funderar på att starta en egen firma."

http://www.villageografica.com

Johan Kjellgren arbetar med vattenfrågor

"Mitt namn är Johan Kjellgren och jag började läsa geovetenskap 2001. Det som fick mig att välja just geovetenskap var ett intresse och fascination av berg och glaciärer. Under utbildningstiden inriktade jag mig mot kvartärgeologi och miljö.

I dag bor jag i Östersund där jag arbetar på SWECO VIAK med förorenade områden, vattenfrågor och i andra typer av projekt där kunskap om geologi är nödvändigt. Utbildningen på Geovetarcentrum gav mig en bred kunskapsbas vilket har varit till stor hjälp för att kunna lösa de varierande problemställningar man ställs inför i olika typer av projekt."

www.sweco.se

Johanna Tordell arbetar med prospektering

"Mitt namn är Johanna Tordell och jag började studera vid Geovetarcentrum hösten 2001. Under utbildningens gång blev jag mer och mer intresserad av berggrundsgeologi och då främst malmgeologi. Ville göra mitt examensarbete för ett företag som hade en malmgeologisk inriktning.

Tack vare dr Rob Hellingwerf (och Bergsskolan) fick jag kontakt med ett prospekteringsföretag, International Gold Exploration AB. Samma företag som jag idag jobbar för. I mina arbetsuppgifter ingår det mycket arbete ute i fält, då främst under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret ska somnarens arbete analyseras och tolkas för att ligga till grund för nästa säsong, här är GIS-programmet MapInfo ett viktigt verktyg för att nå resultat. Jag rekommenderar alla studenter att göra sitt examensarbete för ett företag, det är ett steg i rätt riktning!"

www.ige.se

Magnus Andersson utför detektivarbete

"Jag heter Magnus Andersson. År 2002 började jag läsa geologi på Geovetarcentrum. dessförinnan hade jag läst några fysikkurser på Chalmers. Efter det gemensamma grundåret valde jag att inrikta mig mot berggrundsgeologi eftersom jag tyckte det kändes mest spännande. Under utbildningen läste jag en termin på UNIS i Longyearbyen/Svalbard. Där läste jag geofysik och maringeologi.

Eftersom jag gillar fysik så valde jag att göra mitt exjobb inom
geofysik. Jag gjorde exjobbet för ScanMining AB, något som ledde till att jag erbjöds anställning av dem redan innan jag var helt klar med exjobbet!

I skrivande stund har jag jobbat ett år på prospekteringsavdelningen på Blaikengruvan som ägs av ScanMining. Arbetet är en form av detektivarbete, man försöker bygga upp en historia av vad som har hänt. Ledtrådarna är kartering i fält, att titta på borrkärnor, bearbeta analysresultat etc. Allt för att hitta värdefulla metaller, t ex zink och guld."

www.scanmining.se

Stefan Sandberg blev produktionsgeolog

"Jag heter Stefan Sandberg och började studera geovetenskap i Göteborg hösten 2001. Jag blev snabbt intresserad av vår planets historia och fascinerades av de enorma tidsperspektiven. Jag tyckte därför att berggrundsgeologi var allra mest spännande och valde den inriktningen. Under mitt fjärde år påbörjade jag mitt examensarbete, som till stora delar byggde på fältarbete. Jag läste också kurser som gjorde mig väldigt intresserad av malmgeologi.

Utbildningen på geovetarcentrum är relativt forskningsinriktad, vilket ger en bred kunskapsbas. Efter min utbildning har jag jobbat två fältsäsonger som extrageolog med berggrundskartering för Sveriges geologiska undersökning. Att jag fick jobb här berodde till stora delar på mitt examensarbete. Samtidigt som jag sökte jobb passade jag på att komplettera min utbildning med kurser i kvartärgeologi. Sedan hösten 2006 har jag jobbat som produktionsgeolog för Zinkgruvan Mining, med arbetsuppgifter både ovan och under jord."

www.sgu.se
www.lundinmining.se

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2014-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?