Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program på grund- och avancerad nivå

Student redo att trycka av en laddningLäs om våra utbildningar i biologi och molekylärbiologi Foto: Erik Sturkell

Läs om våra utbildningar i fysik Läs om våra utbildningar i kemi Program är ett på förhand sammansatt paket av kurser, även om många program har ett antal valbara kurser.

Vi erbjuder ett antal färdiga utbildningsprogram, men även ett stort antal fristående kurser vilket ger dig möjligheten att själv utforma din utbildning.

Kandidatprogram på grundnivå, 180 hp

Som ny student söker du till grundnivån och läser ett kandidatprogram. Efter att ha läst i minst tre år kan du gå vidare till avancerad nivå och bygga på din utbildning med ett tvåårigt masterprogram inom din inriktning.

Våra kandidatprogram

Geografi
Geovetenskap

Masterprogram på avancerad nivå, 120 hp

En masterexamen ger dig både en bredd och fördjupning som ökar din anställningsbarhet efter avslutad utbildning. Du får dessutom möjlighet att komplettera din naturvetenskapliga profil med kurser i samhällsvetenskap och/eller ekonomi och tid att läsa utomlands.

En masterexamen kräver ett examensarbete på 30, 45 eller 60 hp på avancerad nivå inom din inriktning. Många av de examensarbeten som utförs inom geovetenskapliga masterutbildningar är arbetsplatsförlagda.

Våra masterprogram

Geografi
Geovetenskap

Fristående kurser

Vi erbjuder även ett rikt utbud av fristående kurser som du själv kan kombinera ihop till en examen. Läs mer om våra fristående kurser

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2018-03-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?